Előadói készségek fejlesztése SPEAK Academy-n

November 26-án a SPEAK Academy záróestjén vettem részt. Ezen az alkalmon kéthónapnyi kemény munkánk eredményét mutattuk be. Több mint kétszáz meghívott előtt kellett egy 7 perces beszédet tartanunk, természetesen angol nyelven. A témát mi választhattuk, de társadalmi üzenetet kellett hordozzon. Én az alváshiány káros hatásairól tartottam előadást. A záróestre a Corinthia Hotel dísztermében került sor egy gálavacsora kertében.

A kurzus 12 rendkívül izgalmas „session”-ből állt, ezekre vasárnap délutánonként került sor. Az órák elején mindig előadtuk a „házi feladat beszédünket”, melyekre előre megadott témákból készülhettünk fel. Ezeknek a beszédeknek a hossza, de főleg a minősége fokozatosan nőtt. A kezdeti 1 perces, néha dadogós, érzelmek és szerkezet nélküli előadásoktól lassan, de biztosan eljutottunk egy olyan szintre, ahol 200 ember előtt is színvonalas beszédet tudunk tartani.

Ez egy olyan program volt, mely a jövőm szempontjából meghatározó készségeket tanított meg nekem, ugyanis szerintem az egyik legfontosabb képesség, hogy az ember magabiztosan és összefüggően tudjon bármilyen témáról beszélni, esetleg vitatkozni. Emellett a nyelvtudásom is sokat fejlődött, hiszen az órák angolul folytak.

Összességében nagyon hasznosnak találtam a SPEAK Academy tanfolyamot, nagyon hálás vagyok érte a Templeton programnak.

Beszámoló: Győrffy Ágoston Junior Templeton Fellow

Kapcsolódó mentor
Kapcsolódó Fellow
Kapcsolódó csoportfacilitátor
Illéssyné Dorn Henriette