Kiss Gergely

CEO

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: szoftverfejlesztés, big data

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Mindig is kiemelt kötelességemnek tartottam tágabb és szűkebb közösségem oktatását. Szüleim példáját követve a szakmai végzettségek mellett tanári diplomám is van. Abban nem hiszek, hogy az okos ember más kárán tanul, mert meg kell tapasztalni a kudarcokat is ahhoz, hogy sikereket érhessünk el, de 1-2 okos tanács sokat segíthet. Gyakran van olyan érzésem, hogy egy-egy mentorálási/oktatási esemény során én többet tanulok, mint a mentorált.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Nem volt konkrét mentorom, de sok olyan embert ismerek, akiknek örömmel fogadom a véleményét. Egy az egyben ritkán fogadok meg tanácsokat, de igyekszem az elmondott tapasztalatot beépíteni a döntéseimbe.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Azért, mert ez a tevékenység kiválóan kiegészíti a formális oktatást. A karrier, szakmai és üzleti sikerek és úgy általában az élet nagyon sokrétűek, szerintem nem tanulhatók. Ami tanulható, az maga a tanulási képesség és a nyitott hozzáállás.

Gondolatok
Eredményeket elérni az életben nem könnyű és rendkívül sokrétű feladat, amihez még sok-sok szerencse is kell. Nem vagyok orákulum, de néhány dolgot már megtapasztaltam, amikről szívesen beszélgetek másokkal.
Mentorálási tevékenység

karriertanácsadás; életvezetési tanácsadás

Megjegyzés / üzenet a leendő mentoráltaknak

Elsősorban szoftverfejlesztéssel foglalkozom menedzsment szinten nemzetközi környezetben. Vannak alkalmazotti és vállalkozói tapasztalataim is szívesen segítek, ha érzed magadban a lendületet.

Mentoráltak
Kapcsolódó hírek

Kisebb egy porszemnél, mégis ez alkot mindent

Utazás egy részecskecsomag hátán