Hegedűs Judit

partner, közép-európai igazgató

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: executive search, üzleti tanácsadás, interkulturális tréningek

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Különleges elvárásaim nincsenek, segíteni szeretnék. Az évek során felgyülemlett nemzetközi tapasztalataimat örömmel adnám át fiataloknak, számtalan kultúrát megismerve összesen 62 országban fordultam meg. Képzett interkulturális trénerként Magyarországon egyelőre egyedüliként rendelkezem COA diplomával (Cultural Orientation Approach™Certification), és mint ilyen, szeretnék a mentorált csoportom felé egyetemes értéket képviselni és továbbadni, egy kicsit ajtót nyitni a nagyvilágra.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Sajnos nem volt, pedig mindig szerencsésnek tartottam azokat, akiknek volt. Ugyanakkor tanulmányaim során sok kiváló tanárra, professzorra néztem fel. Példamutatásuk, kiválóságuk indirekt módon segítette pályámat, és befolyásolta érdeklődési területemet. Mára abba az életkorba jutottam, amikor nekem kell visszaadnom valamit a felnövekvő generációnak.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Az önbizalomhiány óriási gátja lehet a tehetség kibontakoztatásának. Ha a fiatalok megerősítést kapnak arról, hogy valamiben jók, vagy valamiben kiválók is lehetnek, és céljaikat elérhetik, akkor szárnyakat kapnak és tehetségük több irányba is kibontakoztatható. Nem mindenki jön olyan családi környezetből, ahol ezt a megerősítést megkaphatja. Ha ráadásul olyan dolgokról is hallanak, amivel korábban nem találkoztak, teljesen új távlatok nyílhatnak meg előttük.

További gondolatai:
Már felnőttként és közép-európai nőként, a térség üzleti szektorából elsőnek jutottam el a Harvard Business School legmagasabb szintű menedzser kurzusára, az AMP-re (Advanced Management Program) 2009-ben. Számomra óriási dolog volt ez. Akkor megtanultam, hogy szabad nagyot álmodni, de tenni is kell az álom megvalósulásáért. Azt is megfogadtam, hogy segíteni fogok tehetséges magyar fiatalokat abban, hogy eljuthassanak a világ legjobb egyetemeire.

Mentorálási tevékenység

karriertanácsadás (pályabemutatás, lehetőségek és nehézségek, szakmai irányvonalak, szakmai kapcsolatok kiépítésének támogatása) életvezetési tanácsadás (személyes támogatás, segítő beszélgetés) egyéb: interkulturális megközelítés, készségek fejlesztése

Mentoráltak