Fogarasi Norbert

Ügyvezető Igazgató

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: banki informatika

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Alapvetően nincsenek elvárásaim. Remélem, hogy közel 20 éves nemzetközi banki, informatikai, vezetői és tudományos karrierem során szerzett tapasztalatokkal segíteni tudok tehetséges fiataloknak.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Formális mentorom nem volt, de informálisan nagyon sok tanártól, ismerőstől, kollégától és vezetőtől kaptam támogatást az életem során. Viszont jó pár kollégámnak voltam én formálisan is mentora az évek folyamán, így van ilyen írányú pozitív tapasztalatom.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Én hiszek abban, hogy egy kivülálló, független, de tapasztalt mentor sokat tud segíteni pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak akár konkrét íránymutatással, tanáccsal, akár kapcsolatokkal, illetve konkrét feladatokkal, projekt-ötletekkel. Egyúttal ez egy remek módja, hogy a sikeres szakemberek valamit visszaadjanak a társadalomnak és segítsék a következő generációt.

Mentorálási tevékenység

• karriertanácsadás (pályabemutatás, lehetőségek és nehézségek, szakmai irányvonalak, szakmai kapcsolatok kiépítésének támogatása) • életvezetési tanácsadás (személyes támogatás, segítő beszélgetés) • kommunikációs és kapcsolatépítési készségek fejlesztése (a szakmai érvényesülést elősegítő készségek szisztematikus fejlesztése) • egyéb: nemzetközi kapcsolatok

Mentoráltak