dr. Salgó István

vezérigazgató

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: vállalatirányítás

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Mindenki saját maga sorsának kovácsa. Ennek alapján nem azt várom, hogy a mentorált azt várja el tőlem, hogy én mondjam meg neki a „tutit”, hanem azt, legyen kritikusan befogadó és ez a szellemiség segítse elő az ő fejlődését és persze az én világlátásomat is.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Kifejezett mentorom a szó klasszikus értelémben nem volt, de hosszú ideig voltak olyan, főleg idősebb barátaim, akik nagyon komoly hatással voltak rám, és akik tudattalanul is sokat tettek azért, hogy ma az vagyok, aki vagyok.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Ha valaki fontosnak tartja megismerni önmagát, nyitott másra és motivált abban, hogy a tehetségét célirányosan használja saját maga és a környezete boldogulása érdekében, az az én felfogásomban megérdemli, hogy támogatást kapjon ahhoz, hogy végig tudjon haladni az általa választott úton. Én a saját pályámon békében vagyok önmagammal, amiben nagyon sokan segítettek, és ezt úgy tudom leginkább megköszönni, ha én is hasonlóan cselekszem.

Mentorálási tevékenység

• karriertanácsadás (pályabemutatás, lehetőségek és nehézségek, szakmai irányvonalak, szakmai kapcsolatok kiépítésének támogatása)