Dr. Hegyesi Hargita

főiskolai docens

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: sugárbiológia, molekuláris onkológia

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Motivált, kíváncsi hallgatókkal való kapcsolat során új tapasztalatok és távlatok nyerése.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Csaba György és Falus András támogatása, biztatása, példamutatása iránytűt adott a kezembe.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Mert személyes kapcsolatokon keresztül ismerhetik meg a fiatalok a különböző kutatói stratégiákat és módjuk nyílik szélesebb körből választani a saját érdeklődésüknek és személyiségüknek megfelelő tudományterületet.

További gondolatai:
Amit kaptunk, tovább kell adni.

Mentorálási tevékenység

1. karriertanácsadás (pályabemutatás, lehetőségek és nehézségek, szakmai irányvonalak, szakmai kapcsolatok kiépítésének támogatása)

2. szakmai/tudományos tanácsadás, támogatás (kutatási programba való bevonás, egy adott tudományterület részletes bemutatása)
– Kutatási terület: Nem metasztatikus szolid daganatok egyik leghatékonyabb kezelése a sugárterápia, azonban alkalmazásának határt szab, hogy egyes emberekben súlyos késői mellékhatások alakulnak ki. Célunk olyan molekuláris biomarkerek azonosítása, mellyel előre jelezhetnénk a normál szöveti reakciókat és egyéni terápiás protokollokat állíthatnánk fel.

Ajánlott irodalom, publikációk

Javaslom, hogy az mtmt adatbázisban keressék meg a publikációs listámat.

Megjegyzés / üzenet a leendő mentoráltaknak

"Nem dolgozhatsz és teljesíthetsz örökké csúcsformában, és nem is minden feladat alkalmas rá, hogy nagyot "domboríthass" a megoldásával, de van egy minimális szint, amely alá nem ereszkedhetsz le becsületed alapos sérelme nélkül."