Dr. Balogh György Tibor

osztályvezető / gyógyszerkémikus, gyógyszerkutató

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Elvárásom főként magammal szemben vannak, remélem, segíteni tudom néhány ember első lépéseit a karrierjének kezdetén.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Egy végzett PhD, két PhD hallgató és 15 MSc. BSc fokozatot szerezett hallgató kutatómunkáját irányítottam eddig.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Talán a gyorsabb, célorientáltabb előrehaladás iránya, könnyebb eligazodás egy adott területen az, amit átadhatunk, illetve sok esetben a tapasztaltabb szakembertől könnyebb megtanulni a lényeglátást, egyszerűbb megközelítését egy adott problémának.

Mentorálási tevékenység

Karriertanácsadás (pályabemutatás, lehetőségek és nehézségek, szakmai irányvonalak, szakmai kapcsolatok kiépítésének támogatása)
Szakmai/tudományos tanácsadás, támogatás (kutatási programba való bevonás, egy adott tudományterület részletes bemutatása)
– Kutatási terület: Gyógyszerkémia: szerves és fizikai-kémia, farmakológiai alaptudományok: gyógyszerhatástan, farmakokinetika

Megjegyzés / üzenet a leendő mentoráltaknak

A szellemi képesség a cél elérésének csak kiinduló pontja lehet, sokkal fontosabb ennél a saját cél pontos ismerete, saját magunkba vetett hit és a töretlen szorgalom és tenni akarás. Persze talán ennél is fontosabb, hogy szeressük azt, amit csinálunk.

Kapcsolódó hírek

A tudomány fellegvára

CERN. Kinek mit jelent a CERN? A betűszó talán nem csak azoknak ismerős, akik tudománnyal foglalkoznak, hanem azoknak is, akiknek nem képezi életének szerves részét. Valahogy úgy, mint a Nobel-díj. Arról is van némi fogalma az embernek. Szóval CERN. „Valami tudományos.” Na és bővebben?