Dr. Bálint Bálint László

egyetemi adjunktus

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: epigenetika, genomika

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
entornak lenni annyi, mint újra végigjárni az élet fontos állomásait.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Az időnk és a figyelmünk véges, a kapcsolataink száma folyamatosan növelhető. E két véglet között kell megtanulnunk valami újat létrehozni a világban. Ezt mindannyian folyamatosan tanuljuk.

Mentorálási tevékenység

szakmai/tudományos tanácsadás, támogatás (kutatási programba való bevonás, egy adott tudományterület részletes bemutatása)
– kutatási terület: Mennyire génjeink határozzák meg életünket és mekkora a szabadságunk? Tetteink hatása átöröklődhet-e a következő generációkra? Hogyan tudjuk a tudomány által felhalmozott tudást élő, hasznos működő tudássá változtatni? Ezek a kérdések lassan megválaszolhatóvá vállnak.
életvezetési tanácsadás (személyes támogatás, segítő beszélgetés)

Ajánlott irodalom, publikációk

Barabási Albert László: Behálózva 

Mérő László: Az élő pénz

Megjegyzés / üzenet a leendő mentoráltaknak

„Aki valamit meg akar oldani az módszert keres, aki nem az kifogásokat”

Hogyan tudjuk a tudomány által felhalmozott tudást élő, hasznos működő tudássá változtatni?

Kapcsolódó hírek

LÁTOGATÁS A GENFI CERN-BEN EGY FELLOW SZEMÉVEL: IMRE ALEXANDRA

2016. november 13-15. között azon szerencsések között voltam, akik részt vehettek egy, a Templeton program által szervezett kiránduláson, melynek úticélja a svájci CERN volt. Habár főleg biológiával foglalkozom, mindig is vonzott valamiért a részecskefizika, illetve szerettem volna közelebbről megismerkedni a többi Fellow-val, így izgatottan néztem a következő pár nap elé.   

Előadói élmények a Templeton Talks-ról

Nagy élmény volt előadóként részt venni a Templeton Talks III. estéjén, amikor is a biotechnológia és a tehetséggondozás összefüggéseiről tartottam előadást. Célom az volt, hogy a hallgatóság betekintést nyerjen a biotechnológia tudományos hátterébe, valamint szerettem volna megértetni a hallgatósággal azt, hogy mennyire fontos, az, hogy tudatában legyünk az életünk során betöltött szerepünkkel/szerepeinkkel, ami egy általános motivációt adhat a mindennapok során.

Amgen Scholars Alumni Konferencia - Élmények Cambridge-ben   

Idén Európában első alkalommal rendezték meg szeptember 3-án Cambridge-ben az Amgen Scholars Alumni Konferenciát. Az Amgen a világ egyik vezető biotechnológiai vállalata. A cég küldetéséhez tartozik a jövőbeli kutató generáció inspirálása, ezért az Amgen Foundation-nel karöltve megalapították az Amgen Scholars Programot. A program Európában évente 100, a világ minden tájáról érkező egyetemi hallgatónak biztosít 2 hónapos kutatói tréninget a kontinens legkiemelkedőbb intézményeiben (Pasteur Intézet, Cambridge University, Karolinska Institute, LMU München, ETH Zürich).