Dr. Andó Ildikó

ügyvezető

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: leadership, üzleti vezetés

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Valójában nem elvárásokkal, hanem óriási örömmel és tettrekészséggel érkeztem. 

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Bár egyiküket sem hívták és hívják mentornak, nagyon sokan voltak és vannak, akik a pályámon segítenek, de legfőképpen inspirálnak, és ha kell, megerősítenek abban, hogy van értelme annak, amit csinálok. Az élet legkülönbözőbb területein találok rá a mentoraimra, akik nem csupán mentorok, hanem egyben őszinte barátok.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
18 évesen arról álmodtam, hogy író vagy filmrendező leszek. Viszont egyáltalán nem tudtam, hogy merre induljak el, és senki sem volt, akitől útbaigazítást kérjek. Végül geofizikusnak mentem, és bár nem szerettem, mégis benne ragadtam. 33 éves voltam, amikor arra a pályára léptem, ami azóta is a szenvedélyem. Ezért a 15, bolyongással töltött évért tartom lényegesnek, hogy azok a felnőttek, akik rátaláltak a szenvedélyükre, inspirálják és bátorítsák a fiatal útkeresőket.

További gondolatai
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy benne lehetek ebben a programban. Már tizenévesen arra vágytam, hogy adhassak valamit az embereknek. Boldog vagyok, hogy erre most ismét lehetőségem nyílik. Készen állok a kicsi és a nagy tettekre.

Mentorálási tevékenység
  • karriertanácsadás (pályabemutatás, lehetőségek és nehézségek, szakmai irányvonalak, szakmai kapcsolatok kiépítésének támogatása)
  • kommunikációs és kapcsolatépítési készségek fejlesztése (a szakmai érvényesülést elősegítő készségek szisztematikus fejlesztése)
  • egyéb: leadership, üzleti vezetés, csapatok vezetése (inspiráció, motiváció, felhatalmazás, innováció, hit, szenvedély)
Ajánlott irodalom, publikációk

Richard Branson: A Virgin sztori, Charles Handy: Az elefánt és a bolha, Seth Godin: Törzsek, Malcolm Gladwell: A kutya szemszögéből

Megjegyzés / üzenet a leendő mentoráltaknak

Annak örülnék a legjobban, ha az őszinte beszélgetések mellett együtt megvalósítanánk valami konkrét feladatot, ami a mentoráltnak fontos és érdekes. Ha körüljárnánk valami konkrét dilemmát, vagy ha valami konkrét problémát közösen megoldanánk.

Mentoráltak