dr. Almási Kitti

Klinikai szakpszichológus

(Szerk.: Kedves Érdeklődők!

Dr. Almási Kitti a Templeton Programban mentor szerepet töltött be a részt vevő Fellow-k számára. A program 2017 tavaszán lezárult, azóta nem vagyunk kapcsolatban a doktornővel és elérhetőséget sem áll módunkban adni hozzá vagy magánpraxisához.

Reméljük, sikerül őt valamilyen úton elérniük. Megértésüket köszönjük.)

 

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: Pszichológia, ismeretterjesztés

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Egyik tanárom, aki a Ph.D.-képzésem időszakában támogatott, segített eljutni a legfontosabb konferenciákra, megtanított előadni és óriási biztonságot adott, hogy nagyon hitt bennem. Pályám elején egy fontos feladatot is rám bízott, ami megtisztelő volt.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Mert az egyik legnagyobb problémának azt látom, hogy éppen a legtehetségesebbek nem hisznek eléggé a képességeikben.

Mentorálási tevékenység

• karriertanácsadás (pályabemutatás, lehetőségek és nehézségek, szakmai irányvonalak, szakmai kapcsolatok kiépítésének támogatása) • életvezetési tanácsadás (személyes támogatás, segítő beszélgetés) • kommunikációs és kapcsolatépítési készségek fejlesztése (a szakmai érvényesülést elősegítő készségek szisztematikus fejlesztése)

Megjegyzés / üzenet a leendő mentoráltaknak

Önismeret. Önbecsülés. Szorgalom. Alázat. 

Kapcsolódó hírek

A média üzenete az univerzális és időtlen szépségről

Az alábbiakban egy angol nyelvű szakmai cikket olvashatunk Kis Andrea Junior Templeton Fellow-nktól. Publikációjában a különböző szépségápolási termékek reklámjának, üzeneteinek tükrében, a szépség és az életévek kapcsolatát vizsgálja, mely alapján további társadalmi és kulturális kérdések is elemzésre kerülnek.

A rövidtávú vizuális emlékezet vizsgálata

Az alábbiakban Kis Andrea Junior Templeton Fellow szakmai publikációját olvashatjuk, melyben az emlékezet működésének és kapacitásának tanulmányozáshoz kapcsolódó kvantitatív vizsgálatát mutatja be.

Grafikai programok kezdőknek

Kis Andrea Templeton Fellow graikusi szakmába enged betekintést nekünk, mellyel kapcsolatos írásait két blogbejegyzésében is olvashatjuk. Az első részben a grafika és a fogalmi nehézségeket foglal össze, majd ingyenes grafikai programokat ismertet. A második bejegyzésben a kiadványszerkesztés alpajaival ismerkedhetünk meg.