Ardai Zoltán

ügyvezető

Kutatási, illetve főbb tevékenységterület: személyes fejlesztés - mentoring, coaching, szupervízió -, csapatfejlesztés, szervezetfejlesztés. Európai Mentoring és Coaching Tanács magyarországi szervezetének elnökségi tagja (2012-2015-ig elnöke), Senior Practitioner európai akkreditált coach/mentor.

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Szeretnék megismerni nagyon tehetséges fiatalembereket, akikre később ők maguk és mi mindannyian büszkék leszünk. Biztos vagyok benne, hogy a programban nem csak én jelenthetek majd támogatást nekik, hanem a közös munka során ők is más szemszögekből láttatnak majd velem sok mindent.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Amikor kezdő villamosmérnökként elindult a pályám, 2 éven belül emberek vezetését bízták rám. Így már huszonévesen belecsöppentem a vezetői szakmába, amihez a villamosmérnöki diploma nem sok segítséget adott… Az első főnököm annál inkább, aki türelemmel, példamutatással, odafigyeléssel és a megfelelő helyzetekben átadott gondolataival, lényeglátó kérdéseivel és nem utolsó sorban a teljesítmény elvárásaiban magasra tett léccel elindította a vezetői karrieremet. Tudom, hogy neki is köszönhetem a hosszú és sikeres felsővezetői pályámat.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
A tehetség egy nagy lehetőség a boldogulásra az életben. A lehetőségből akkor lesz valóság, ha más fontos összetevők is megvannak, vagy kifejlődnek. Ezek közül különösen a szorgalmat szoktuk emlegetni, de az is már egy következmény. Olyan dolgokon alapul, mint hogy észrevesszük-e az inspiráló példákat körülöttünk és a világban, vagy vannak-e álmaink a jövőnkről, és ha igen, tudjuk-e, holnap mi az első lépés feléjük. Az sem mindegy, hogy a kiváló kognitív képesség mellett milyen kompetenciákra van még ahhoz szükség, hogy a siker eljöjjön és ott is maradjon velünk…
Szerintem ezekben az „egyebekben” nyújt nagyon értékes támogatást a mentoring, sokszorosára növelve az esélyét annak, hogy a fiatal tehetségből a saját útját járó, boldog és sikeres felnőtt legyen.

 

Mentorálási tevékenység

• életvezetési tanácsadás (személyes támogatás, segítő beszélgetés)
• kommunikációs és kapcsolatépítési készségek fejlesztése (a szakmai érvényesülést elősegítő készségek szisztematikus fejlesztése)

Ajánlott irodalom, publikációk

Járó Katalin: A játszmák világa

Járó Katalin: Felelősség és siker

Dr. Peter Shaw: Wake up & dream