Mentor dokumentumtár

Kedves Templeton Mentorunk!

Minden Templeton Mentorunk számára online elérhetővé tesszük a Magyar Templeton Program mentorprogramjának dokumentációját, a mentorálás tudnivalóit, a tervezett mentorképzések időpontjait és a mentoráláshoz felhasználható tudásbázist.

  • együttműködési megállapodás, amelyet minden Templeton Mentorunkkal az együttműködés kezdetekor aláírunk, ezt az oldal alján word formátumban is le tudja tölteni.
  • gyermekvédelmi etikai szabályzat, amely a megállapodást kiegészítve rögzíti a mentor-mentorált kapcsolattartás szabályait.

Kérjük, hogy mindkét dokumentum két-két eredeti példányát aláírva juttassa el számunkra a MATEHETSZ címére (1119 Budapest, Mérnök u. 39.).

  • mentorálási ismertető, amely összegzi a korosztályonkénti mentorálási formákat, a javasolt mentorálási elemeket, a mentor és a mentorált feladatait és a kapcsolattartás módját
  • mentorálási célrendszer, amely egyszerű formában segít a mentorálás indulásakor a célok közös kitűzésében, majd azok nyomon követésében. Szeretnénk, ha ezt a segédanyagot használnák a mentorálás dokumentálására.
  • mentoring munkafüzet, amely kifejezetten a Templeton Mentorok számára készült segédanyag, a használata opcionális, de nagy segítség lehet a mentori munkához (szerkesztette: Földvári-Nagy Lászlóné Dr. Lenti Katalin és Surguta András)

 

További információ:

http://templetonprogram.hu/

http://mentor.templetonprogram.hu/