Szögi Evelin

17 éves
Orom

Jelentkezésem célja
Sokan ajánlották, és úgy éreztem, ez egy olyan lehetőség, amit nem szabad kihagyni. Szerettem volna bővíteni, elmélyíteni tudásomat, ismereteimet. 

Terveim a következő egy évre
A lehető legtöbbet szeretném kihozni magamból, olyan tudást szeretnék szerezni, amit az iskolai órák keretein belül nem biztos, hogy tudok.

Amiben fejlődni szeretnék
Matematikából, ennek minden területe vonz, de leginkább algebrából szeretnék leginkább fejlődni.

A beválogatás legérdekesebb része
Érdekesek voltak a kitöltendő tesztek, főleg az intelligenciateszt, emellett a személyes interjú során is nagyon jól éreztem magam, talán én is jobban megismerhettem önmagam. 

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
A munkámban természetesen matematikával foglalkozom, de emellett jelen van még fizika vagy informatika is. Kisebb csoportban dolgozom, ahol mindenki végez önálló munkát is.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Szeretek a barátaimmal lenni, velük sportolni vagy sétálni a szabadban. Kedvem lelem az olvasásban is, szeretek új dolgokat tanulni.

 

Mentori bemutatkozásom:
Már régóta foglalkozom matematikával, nemcsak iskolai, hanem versenyszinten is. Szinte bármilyen matematikával kapcsolatos témára nyitott vagyok, biztos vagyok abban, hogy az e tudomány iránt érdeklődő mentorálttal sikeres lenne az együttműködés. Ezenkívül a fizika is a kedvenceim közé tartozik, abban az esetben, ha egy fizika iránt érdeklődő Fellow-nak lennék a mentora, először is mindenképpen kíváncsi lennék arra, hogy a fizika mely területe vonzza a fiatalt, és ez alapján igyekeznék neki segítséget nyújtani.

Mentorálási területek:
Leginkább 9-12 éves fiatal Fellow-val szeretnék foglalkozni. Főként a matematika területén tudnék neki segítséget, támogatást adni, de szívesen foglalkozom fizikával is, tehát egy fizika iránt érdeklődő fiatalnak is elvállalnám a mentorálását.

Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

Látogatás a Genfi CERN-ben egy fellow szemével: Szögi Evelin

A CERN-ben töltött kirándulás során számos új ismerettel, információval és élménnyel lettem gazdagabb. A hétfő esti érkezést követően ugyan a szálláshely elfoglalása, vacsora és a Fellow-kkal való közös program, ismerkedés mellett nem volt már lehetőség komolyabban foglalkozni a CERN tudományos részével, de már ekkor is magával ragadott az ottani légkör, az ott uralkodó nyugodt hangulat.