Sághy Péter

20 éves
Edingburgh

Jelentkezésem célja
A program segítséget nyújthatna, hogy életcélom megvalósulhasson, előbbre haladhassak szakemberek segítségével, bekapcsolódhassak kutatásokba, egyre több tapasztalatot gyűjthessek, hogy majd belőlem is kiváló tudós válhasson.

Terveim a következő egy évre
Minél jobb tanulmányi eredményeket elérni, bekapcsolódni kutatásba, munkát találni kémiai laboratóriumban, szeretnék bekerülni a NASA nyári ösztöndíjprogramjába.

Amiben fejlődni szeretnék
Szeretnék a lehető legtöbb tapasztalatot szerezni a kutatásban, minél több tudományterületen és tudományágban, valamint szeretnék jobb előadóvá válni.

A beválogatás legérdekesebb része
Nem csak eredmények és életrajz beküldésével kellett jelentkezni, de más érdekes feladatok (pl. intelligenciateszt) elé állítottak bennünket.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Húsz év múlva nagyon szeretnék egy kutatóintézetben dolgozni, kutatást végezni a világ egy vezető kutatóintézetében, valamilyen természettudomány területén.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Szabadidőmben főleg fotózással, asztrofotózással foglalkozom, illetve szívesen olvasok szakmai és nem szakmai irodalmat is. 

Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

LÁTOGATÁS A GENFI CERN-BEN EGY FELLOW SZEMÉVEL: Sághy Péter

2016. november 13. és 15. között nagy élményben lehetett részem 22 másik szerencsés Templeton Fellow-val együtt: lehetőségünk nyílt ellátogatni az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) genfi székhelyére. A Fellowk többsége Budapestről érkezett a helyszínre, de én, mivel Edinburghban tanulok, Skóciából, Londonon keresztül utaztam. Londonban csatlakozott hozzám még egy külföldön tanuló Fellow is, így együtt utazhattunk tovább Svájcba.