Petro-de Chalendar Kálmán

22 éves
Budapest

Jelentkezésem célja
Életem és tanulmányaim közepette olyan döntések előtt állok, amelyek meghatározóak lesznek jövőmre tekintve. Ezeket a döntéseket szeretném a lehető legjobb körülmények között meghozni.

Amiben fejlődni szeretnék
Szeretném elmélyíteni saját szakterületemet (technológiai innováció menedzsment) illetve bővíteni látókörömet több tudományos, szociális téma feldolgozásán keresztül.

A beválogatás legérdekesebb része
A sok kérdőíven és esszékérdésen keresztül jobban tudtam megfogalmazni a számomra legfontosabb témákat, amelyekben válaszúthoz érkeztem.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Társadalmilag hasznos és személyesen lelkesítő szerepet vállalok majd, akár az állami (közoktatás), akár a privát szférában (űrkutatás).

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Előszeretettel karatézom immár három éve. Számomra ez a sport teljes kikapcsolódást és testi-lelki felüdülést jelent.

Mentori bemutatkozásom
Öt éve tanulok külföldön üzleti iskolán ("business school"). Jelenleg az űripar és az űrkutatás érdekelnek, ezekkel szeretnék később foglalkozni. Fontos számomra a filozófia, a karate, a zene. Idén egy menekültszolgálatnál vagyok önkéntes, táborokban dolgozom, Budapest környékén. Minden jövendő mentoráltnak üzenem: használjátok ki ezt a lehetőséget, hogy találkozzatok egy nálatok idősebb és tapasztaltabb Junior Fellow-val, aki segíthet életetek céljának megközelítésében.

Előadás témái
Vissza a Földre: a jövő űrrakétái; Újrahasznosítható űrrakéták, innováció, űripar és űrkutatás, Falcon Reusable (SpaceX), Adeline (Airbus), stb.

Csoportfacilitátor