Molnár Anna

22 éves
Budapest

Jelentkezésem célja
Pár hónapja úgy érzem, szükségem lenne egy mentorra, mert olyan új biológiai, illetve speciális személyes és társadalmi kérdések merültek fel bennem, amelyek feldolgozásához segítségre lenne szükségem.

Terveim a következő egy évre
Szeretnék szakmailag és emberileg is fejlődni, még jobban elmélyülni és kibontakozni a tudományos érdeklődésemben, külföldi labortapasztalatokat szerezni és megtalálni, hogy kihasználatlan képességeimet hogyan tudnám kamatoztatni.

Amiben fejlődni szeretnék
Szeretném kiszélesíteni világlátásomat, tudományos gondolkodásomat és szociális érzékenységemet, hogy jobb és a társadalom számára értékesebb ember lehessek, ezenkívül angol (szakmai) nyelvtudásomat is fejleszteném.

A beválogatás legérdekesebb része
Nem csak a szakmai eredményeket vették figyelembe, hanem teljes egyéniségünket próbálták felmérni és minden fordulóban a személyre szabott támogatás kialakítását éreztem, amiben kiemelkedő ez a program.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Családanyaként és csoport/intézetvezető kutatóként Magyarországon, valamilyen globális/hazai társadalmi szerepvállalással.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Művészetekkel, elsősorban magánénekléssel, komolyzenével foglakozom szabadidőmben, gyakran járok színházba és koncertekre, sokszor túrázok, illetve nagy figyelmet fordítok az egészséges életmódra.

Mentori bemutatkozásom
Nyitott szemléletű és nagyon kíváncsi természetű, életvidám kutató egyetemista vagyok.
11 éves koromban ejtett rabul a természeti rendszerek összetettsége, azóta nap mint nap figyelem és tanulmányozom a természetet, az élőlényeket felépítő anyagokat és működéseket. Biológiában való jártasságomat a versenyekre való felkészüléssel, különféle szakmai programokon való részvétellel (pl. Szegedi Biológiai Központ Élettudományi kutató tábora), valamint saját tapasztalatszerzéssel (megfigyelések, kutatások) szerettem volna megalapozni.
A legkülönfélébb dolgokkal foglalkoztam még komolyabban, mint például a magánének, zongora, zeneirodalom, jazz-balett, színjátszás, festés, stb. 10 éve tervezek és szervezek óvodásoktól kezdve minden korosztálynak természetvédelmi és tudományos interaktív programokat. Szeretek előadni és szeretem motiválni az embereket. Gyakran járok színházba és koncertekre, sokszor túrázok, illetve nagy figyelmet fordítok az egészséges életmódra.
Kíváncsian várom mentoráltjaimat és bízom benne, hogy sokat adhatok az életükhöz.

Mentorálási területek
Bármilyen korosztályú (a legkisebbekkel is sok jó tapasztalatom van) fiatallal szívesen foglalkoznék, világlátásban-gondolkodásmódban, pályaorientációban, karrierépítésben, életmódban bárkinek tudnék segíteni, illetve biológia iránt érdeklődőknek bármilyen természetismereti-biológiai témában, kérdésben, tanulmányi versenyekre való felkészülési technikákban, szakmai életútvezetésben tudnék segítséget nyújtani.
Kimondottan tumorbiológiában van több mint 5 éves szakmai kutatói tapasztalatom, de korábban moháktól kezdve madarakon át környezetvédelemmel és szinte minden biológiai tudományágban kipróbáltam magam.

Előadás témái
- Természettudományos világlátás, gondolkodásmód (bármilyen korosztály)
- Természet (madár-)védelem (16 éves korig)
- Tumorbiológia (16 éves kortól)
- Egészséges életmód és jelentősége (bármilyen korosztály)
- Az iskolák rejtett lehetőségei és veszélyei (bármilyen korosztály)
- Vezetett növény- és állatismereti túrák (Budapest közeli természetes helyszínen, bármilyen korosztály)

Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

Boldogságmorzsák

A II. projekt elkészítése során az volt a feladatunk, hogy keressünk egy olyan jelenséget a környezetünkben, ami bosszant minket és meg akarjuk őket változtatni. Most a kezdő lépésektől, a témaválasztástól egészen a megvalósításig, illetve a jövőbeni terveinkig szeretnénk bemutatni a projektünk folyamatát.

Témaválasztás és célkitűzés

Kincskeresés Debrecenben

A Magyar Templeton Programon belül egy kisebb, de nagyon fontos programelem Nebraskai Csillagos Ég néven fut. Ez a program a Magyar Templeton Program „kistestvére”, melynek lényege, hogy 5-8 éves, hátrányos helyzetű és átlagos körülmények között élő gyerekek között mintegy 900 kisgyermek megfigyelésével az elmúlt hónapokban kerestük a kivételes kognitív tehetségeket.

Részvétel a Pro Scientia Aranyérmesek Konferenciáján

A 2016. november 17-én tartott XIII. Pro Scientia Aranyérmesek Konferencia egyik előadója Molnár Anna Junior Templeton Fellow volt. A Pécsett megrendezett háromnapos szakmai programsorozaton a fiatal tehetség "Betekintés a daganatok kialakulásának molekuláris hátterébe" címmel tartott előadást. A konferencia alkalmával tartott közgyűlésen a Magyar Templeton Programot Kádár Anett Julianna Fellow mutatta be a hallgatóságnak.