Marosi Bence

25 éves
Budapest

Jelentkezésem célja
Egyrészt kihívásnak éreztem a bejutást, másrészt – ahogyan anno a Mensa-ban is – olyan lehetőséget látok benne, amit értéknek, egyedülállónak és különlegesnek tartok.

Terveim a következő egy évre
Sikeres vállalkozássá fejleszteni a céget, amit vezetek, továbbvinni az eddigi építőipari projektemet és cikket megjelentetni róla, valamint kihasználni a Templeton Program adta lehetőségeket minden területen.

Amiben fejlődni szeretnék
Intraperszonális és interperszonális területen. Saját magam jobb megismerése, a vezetői képességek elsajátítása, valamint a soft-skillek fejlesztése fontos számomra.

A beválogatás legérdekesebb része
Nagyon sokféle lehetőséget nyújt a Program. Ezt kívülről nem feltétlen lehet látni, de rendkívül szerteágazó támogatási formákat foglal magába.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Több sikeres vállalkozás vezetőjeként úgy, hogy már csak hobbiból dolgozom, és a kevésbé jövedelmező szenvedélyeimnek szentelhetem az időmet, mint például a barkácsolás, fotózás vagy tanítás.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Számtalan hobbim van. Szeretek biciklizni, olvasni, rajzolni, futni, fotózni, kirándulni, barkácsolni, jó filmeket nézni, játszani, úszni, edzeni, tanulni, létrehozni valamit.

Mentori bemutatkozásom
Sok különböző területen fordultam már meg. Előbb tanítottam mesterképzésen egyetemen, minthogy végeztem volna a saját alapképzésemen. Építőmérnökként diplomáztam, de mobilapplikáció-fejlesztő céget vezetek, miközben az Év intelligens vállalata verseny győztes cégénél dolgozom. Vállaltam munkát az USA-ban, értem célba Ironman távú triatlon versenyen, imádom a pszichológiát, és nyertem már svédországi utazást fotóversenyen. Mégis határozottan hiszem, hogy a korábbi teljesítmények lajstromba szedése kevésbé releváns, mint az attitűd, hozzáállás és tapasztalat, amit egy jól felkészült mentor át tud adni egy érdeklődő mentoráltnak.

Mentorálási területek
Személyes mentor szeretnék lenni. Szakmai szempontból magasépítő mérnöki, tágabban értelemben építőmérnöki, építészeti, mérnöki területen tudom támogatni a mentoráltamat, de nem ezt tartom a legfontosabb feladatomnak, sokkal inkább a szemléletformálást.

Előadások, publikációk

  • Marosi Bence: Mensa és motiváció. Herman Ottó Gimnázium, Miskolc, 2016. 06.13.
Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

A legjobban konstruált programsorozat

A Beszélgetés egy kiválósággal program az egyik oszlopos tagja volt a Templeton Program nyújtotta lehetőségeknek, melynek keretében valamilyen elismert, értékteremtő és kiemelkedő emberrel tudott néhány Fellow – motivációs levél alapján válogatva – eltölteni egy órát. Véleményem szerint ez az egyik legjobb ötlet, legjobban konstruált programsorozat volt a Templetonban, mert olyan emberekhez jelentett bejutást, illetve olyan kapcsolatokat szült, amikre amúgy nagyon nehéz lett volna szert tenni.