Fábian Armin Vincentius

17 éves
Szatmárnémeti

Junior Mentor

Jelentkezésem célja
John Templeton élete példamutató számomra, a program pedig kiváló kezdeményezésnek bizonyul, mely rengeteg új, lehetőségekkel teli kaput nyit meg előttem.

Terveim a következő egy évre
Szeretném, ha észrevennék az általam végzett kemény munkát. Törekszem ezt a lehetőséget kihasználva kamatoztatni a tudásom, tapasztalatot gyűjteni és késszé válni az egyetemi évekre.

Amiben fejlődni szeretnék
Legfőképpen humán területeken: vallástudomány, irodalom, politológia, pszichológia. Emellett még jobban erősíteném angol nyelvtudásom, előadókészségem és csapatmunkában való közreműködésem.

A beválogatás legérdekesebb része
Több területen felmértek, új kérdésekkel és izgalmas feladatokkal néztem szembe. Azokat a feladattípusokat is megkedveltem, amelyektől távol álltam eddig. A munkamemória teszt volt a legérdekesebb.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Vallástudományi és társadalmi kérdésekben jártas személyként látom magam. A tudást érdemes átadni, erre pedig nemzetközi szervezetekben vagy egyetemi tanárként, könyveket kiadva van lehetőségem.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Szeretek írni, főleg prózai műveket, és elmélyedni a világ nagy kérdésein. Szívesen hallgatok zenét, olvasok szépirodalmi műveket és kirándulok.

Mentori bemutatkozásom:
A nevem Fábian Armin Vincentius, 17 éves vagyok, jelenleg Szatmárnémetiben élek és  11. évfolyamon tanulok a város egyik magyar nyelvű gimnáziumában. Főbb érdeklődési területeim a vallástudomány – két alkalommal győztem is az Országos Ökumenikus Vallás Tantárgyversenyen – politológia és irodalom – többször nyertem díjat prózaíró versenyeken. Rengeteget írok, prózai és lírai műveimben is a lélek fontossága, illetve lényeges társadalmi kérdések kapnak szerepet. Az önreflexió fontos érték életemben. Segíteni szeretnék viszont más embereken, harcot vívni a társadalom felelőtlenségével, egocentrikus viselkedésével. A mentorkodás tanítás és tanulás egyben, biztos vagyok benne, hogy az általam mentorált személytől is rengeteg új dolgot ismerek meg. Valódi kihívásként élem meg ezt a lehetőséget, szeretnék egy mély, baráti kapcsolatot kialakítani a fiatal Fellow társammal. Örülnék, ha találkoznánk gyakran személyesen – ez persze a lehetőségektől is függ - , de email formájában korlátlanul tudok segíteni. A kellemes személyes kapcsolat által pedig szakmai szempontból is fejlődhetünk, segíthetek neki a már felsorolt érdeklődési területek mellett pályaválasztási tanácsokkal, egyéni ötletek és projektek megvalósításában, érzelmi intelligenciával kapcsolatos kérdések megválaszolásában. A szakmai kérdések számomra nagyon fontosak, sok munkát igényelnek, rengeteg erőt vagyok képes ilyenekbe fektetni, de érdemes mindig egy kis szórakozást, nyugalmat is belevonni, hisz gyakran többet számít az, mint a szünet nélküli robotolás.

Mentorálási területek:
13-15 éves fiatalokkal foglalkoznék szivesen. Konkrét területként a vallástudomány és politológia terén szerzett tudásom adhatom át, emellett a több prózaíró versenyen és előadáson való jelenlétem által tanácsokat tudnék adni, irányítani őt, hogy milyen írástechnikát, stilisztikai eszközöket érdemes használnia. Blogot is vezetek, ilyen téren is fejleszthetem őt. Angol nyelvtudásom által segíthetek neki idegen nyelvű projektekbe, az ECHA Konferencia és a European Youth Summit bécsi rendezvényeken szerzett tapasztalataim, illetve a Youth Platform of the European Talent Support Network közösség kialakításában való aktív közreműködésem megoszthatom vele, akár bevonhatom őt is a munkába (amennyiben már 14 éves). Szociológiai kutatáson dolgozom a hittan és az oktatás viszonyát tekintve, így akit érdekel az oktatás, személyemben jó beszélgetőpartnert találhat. Emellett egy “social entrepreneurship” (szociális vállalkozás) ötlet is megfordult bennem, ehhez pedig nagy szükség lenne segítő kezekre. Olyan fiatallal szeretnék dolgozni, aki komoly társadalmi felelősségvállalással rendelkezik, szeretne másoknak is lehetőséget nyújtani, továbbadni, amit eddig kapott, elért. Megemlíthető még lehetséges szakmai témaként az időgazdálkodás, illetve pályaválasztás. és persze emellett a végtelen szeretet, barátság, tolerancia, és egy kellemes kapcsolat kialakítása.

 

Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

Mérföldkövek az elmúlt egy évből

A Magyar Templeton Program 2017. február 28-ig tart, azonban a hivatalos záróesemény múlt hét szombaton került megrendezésre. Fábián Ármin Vincentius Junior Templeton Fellow saját blogján most összefoglalja a számára legfontosabb mérföldköveket az elmúlt egy évből. 

A Véget ért a bámulatos Templeton Program című cikke az alábbiakban olvasható.

Látogatás a Genfi CERN-ben egy fellow szemével: Fábian Armin Vincentius

"Vasárnap késő délután érkeztünk Genfbe, ahonnan északra, a francia-svájci határon helyezkedik el a CERN. Először érdemes tisztázni, hogy milyen kutatóközpontról is van szó. A CERN nem más, mint az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a részecskefizikai kutatások európai szervezete, a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma, a Nagy Hadronütköztető (LHC) és a World Wide Web (WWW vagy röviden Web) születési helye..."

Fábian Armin Vincentius Junior Templeton Fellow-nk az alábbi blogbejegyzésében számol be a novemberi CERN látogatásról. 

Hírek Fellow-któl az ECHA hivatalos kiadványában: Fábián Ármin Vincentius

Az ECHA (European Council for High Ability) hivatalos kiadványának aktuális számában megjelent Fábián Ármin Vincentius Junior Templeton Fellow-nk cikke, melyben a "Youth Platform of the European Talent Support Network" nevű európai hálózathoz kapcsolódó elmúlt bő féléves személyes tevékenységeiről számol be. 

A teljes cikk lejjebb olvasható.

Fábian Armin Vincentius: Tehetségek mozgásban - Templeton Program

2016. március 2-5. között került megrendezésre a tizenötödik ECHA (European Council for High Ability) Konferencia Tehetségek mozgásbancímmel. Párhuzamosan a konferenciával szervezték meg a European Youth Summit rendezvényt, mely 14 és 18 év közötti tehetséges fiatalok számára alakult. A Templeton program keretén belül lehetőségem volt részt venni a két rendezvényen. A találkozó során több ország diákjai dolgoztak együtt, köztük Ausztria, Olaszország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország és Magyarország is.