Drobni Zsófia

23 éves
Budapest

Junior Mentor

Jelentkezésem célja
Szerettem volna egy olyan csapat tagja lenni, ahová minden területről érkeznek tehetséges emberek. Egy olyan tehetséggondozó programra vágytam, ami mögött jól előre eltervezett tartalom áll, és csupán meghatározott időre szól.

Terveim a következő egy évre
Szeretném életem első, elsőszerzős cikkét publikálni a TDK munkám során végzett kutatásból. Az orvosi egyetemen az utolsó évben a gyakorlatokat könnyen lehet külföldön teljesíteni.

Amiben fejlődni szeretnék
Szeretnék megtanulni bánni a kutatási adatokkal, statisztikai elemzéseket végezni önállóan. Fejleszteni szeretném előadói és cikkírási képességeimet. Saját magam menedzselése, és csapatmunka, csapatépítés terén is szeretnék profitálni.

A beválogatás legérdekesebb része
A szóbeli meghallgatás váratlan élmény volt. Azt gondoltam, hogy 2-3 mentor fog ülni velem szembe és faggatni fognak. Baráti beszélgetésre, igényfelmérésre nem számítottam.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Orvosként dolgozok egy egyetemi klinikán. Fontos tagja vagyok egy nemzetközileg is sikeres kutatócsoportnak. 20 év múlva már lesz saját családom, jut kellő időnk egymásra és magunkra is.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Zenehallgatás, filmnézés a barátokkal. Túrázás, kirándulás, családommal tölteni az időt.

Mentori bemutatkozásom:
Drobni Zsófi vagyok, 23 éves orvostanhallgató a Semmelweis Egyetemen. Már általános iskolában tudtam, hogy orvos szeretnék lenni, és nem is gondolkoztam más foglalkozásban. Egyetem elején bekerültem a Korányi Frigyes Szakkollégiumba, majd kutatómunkát kezdtem a Városmajori Klinika szív-CT munkacsoportjában. Az elmúlt 3 évben számos magyar konferencián adtam elő, és néhány alkalommal nemzetközi kongresszusokon is megmérettem képességeimet. Végzés után PhD-t szeretnék csinálni, utána pedig radiológiával foglalkozni, de a kutatást mindenképpen folytatni!

Mentorálási területek (12 év alatti korosztály):
- kutatással kapcsolatos kérdések
- orvostudományok
- biológia, kémia
- egészségügyi rendszerek
- előadás, ppt készítés
- pályaorientáció
 

Csoportfacilitátor