Dr. Pallai Károly Sándor

29 éves
Budapest

Jelentkezésem célja
A jelentkezéssel legfőbb célom az volt, hogy inspiráló, motiváló ismeretségek kötésével támogatást kapjak szakmai terveim megvalósításához, és széles körben megismertessem tudományterületemet.

Terveim a következő egy évre
Legfontosabb célom egy hosszú távú kutatói ösztöndíj elnyerése, mely lehetővé teszi szakmai terveim megvalósítását. A program ideje alatt szeretnék irodalomtörténeti monográfiát, fordításkötetet, tanulmányokat írni és megjelentetni.

Amiben fejlődni szeretnék
Szakmai és kapcsolati téren szeretnék nyitottabbá válni, valamint látókörömet szélesíteni tudományos kutatásokban való részvétel és kutatóközpontok munkájába való bekapcsolódás révén.

A beválogatás legérdekesebb része
Érdekesnek találtam az intelligenciateszteket, a kérdéssorok pedig kiváló lehetőséget biztosítottak az eredmények, célok áttekintésére, összefoglalására, ez pedig a szakmai tervek szempontjából is rendkívül hasznos volt.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Nemzetközi szinten is elismert, tudományos műhelyt létrehozó óceanista, irodalomtörténész, költő és műfordító szeretnék lenni, aki számos tudományos és ismeretterjesztő könyvével, fordításával járult hozzá a kultúrához.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
A szabadidőmet legszívesebben olvasással töltöm, szívesen nézek dokumentumfilmeket, örömmel zenélek, ha tehetem, és igyekszem a sportnak, mozgásnak is időt szentelni.

Díjak

Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

Előadói szerepben a Templeton Talkson

Minden szempontból különleges élmény volt a Templeton Talks előadójának lenni. Már a programra való jelentkezés idején eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretnék élni a Talks kínálta lehetőséggel, hogy az irodalomról beszélhessek, mivel ez az, ami igazán közel áll a szívemhez, ami motivál és előbbre visz, és amit igazán lényegesnek tartok a saját identitásunkra való reflektálás, az emberek közti kapcsolatok minőségének javítása, életünk és a világ alakítása, jövőnk jobbá tétele szempontjából.

Portrébeszélgetés a Vörösmarty Rádióban

A Vörösmarty Rádió vendége volt dr. Pallai Károly Sándor Junior Templeton Fellow. A fiatal tudóssal Kozma Ágnes Esti beszélgetések című műsorában készített közel egyórás portrébeszélgetést, amely október 12-én volt hallható. 

A rádió Esti beszélgetések műsorában emberi sorsok, pályák, intézmények, szervezetek kerülnek bemutatásra az aktualitások jegyében. A műsor keretében teret kapnak a közéleti események, a kultúra, az egészségügy, a gazdaság, a történelem és a tudomány különböző ágai.

Óceánok és tengerek irodalma

Havonta egyszer, kedd délutánonként, a kutatóké a főszerep a Csodák Palotája kávézójában. A sorozat keretében első irodalmárként kapott felkérést Dr. Pallai Károly Sándor Junior Templeton Fellow, aki 2016. szeptember 13-án Óceánok és tengerek irodalma címmel tartott előadást.

Pallai Károly: Könyv és kultúrmisszó - Könyvheti Újság

Pallai Károly cikke a Könyvheti Újságban

"Az irodalom és a költészet határozza meg életemet. Édesanyám magyartanárként mindig rendkívül nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy megszeressem az olvasást. Általános iskolás éveim elejétől nagy örömmel vetettem bele magam az irodalom különleges világának megismerésébe, feltárásába. Később ez kiegészült az idegennyelvek szeretetével, és gimnáziumi éveim alatt már az amerikai és francia irodalom kiváló költőinek műveit igyekeztem eredetiben olvasni és a bennük rejlő titkokat, gazdagságot felfejteni.

Az MTV "Tessék" című műsorának vendége volt Pallai Károly

Pallai Károly Sándor 29 éves Templeton Fellow 12 nyelven kommunikál és 10 nyelven ír költeményeket. A Programba kerülése óta Szabó Lőrinc Díjjal és a nemzetközi Naji Naaman Nemzetközi Irodalmi Díjjal is méltatták a fiatal óceánkutató, költő, irodalmár munkáját. Számos rádió-és televízió szereplésen van túl.

Nemzetközi elismerést kapott egy Templeton Fellow - Pallai Károly a Naji Naaman Irodalmi Díj egyik kitüntetettje

Először kapott libanoni irodalmi díjat magyar költő. Pallai Károly Sándor költő, műfordító, irodalomtörténész is a libanoni Naji Naaman Nemzetközi Irodalmi Díj idei kitüntetettjei között van. A díj 14 éves története során első alkalommal nyerte el a rangos elismerést magyar költő.

Generációja legnagyszerűbb elméi között az ifjú óceanista

A Seychelles Nation angol nyelvű magazin cikkezett a szigetvilágok kortárs irodalmát kutató magyar fiatalról, aki többek között seychelles-i nyelven is fordít és ír költeményeket. Az angol nyelvű cikk bemutatja a Magyar Templeton Programot és Pallai Károly eddigi munkásságát.

A Templeton Programról mesél Pallai Károly Fellow Trend FM-en

Az óceánok és tengerek irodalmával foglalkozó 29 éves tudós úttörő munkáival vonja magára a média figyelmét. Egyetemistaként, a francia irodalom hatására kezdett idegeny nyelvű költészettel foglalkozni, mára már 10 nyelven ír és fordít költeményeket, munkája nemzetközi szinten is úttörő. A Templeton Programba való kerülése kapcsán kereste fel a Trend FM rádió.

Interjú Pallai Károly Templeton Fellow-val a Szent István Rádióban

Pallai Károly, 29 éves óceánkutató, költő, műfordító,a Szent István Rádióban beszél a programba való bekerüléséről. Az egzotikus népek kortárs irodalmával foglalkozó kutató céljairól, folyamatban lévő kutatásairól, és a Templeton Programban való részvételéről mesél.

Költő, műfordító óceánista is van a kivételes tehetségek között

A Librarius kortárs kulturális magazin cikkezett Pallai Károly 29 éves Templeton Fellow-ról, aki rendkívüli tehetségével, különleges kutatási területével és nem mindennapi nyelvi érdeklődésével kedvelt interjúalanya a magazinoknak. 

Oldalak