Dr. Kovács Kata

25 éves
Győr

Junior Mentor

Jelentkezésem célja
Kiváló lehetőségnek tartom, hogy az egyéni, személyre szabott mentorálás révén valódi támogatást nyújtson a PhD munkám elindításában és a tervezett klinikai kutatás megvalósításában.

Terveim a következő egy évre
A PhD munkám részeként a klinikai vizsgálat beindítása és kivitelezése, valamint a szakmai tudásom gyarapítása (külföldi tanulmányút).

Amiben fejlődni szeretnék
Szeretnék további orvosi szakmai tudást szerezni, különösen fontos az újszülöttkori ultrahang vizsgálatok elsajátítása a kutatás kivitelezéséhez.

A beválogatás legérdekesebb része
Több „oldalról” próbálták megtalálni a tehetséges fiatalokat. Nem csak az intelligencia és a szakmai tudás, de az egyéb emberi kvalitásokra is nagy hangsúlyt fektettek.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
20 év múlva már szeretnék szakmailag sikeres gyermekgyógyász és kutató orvos lenni, de ugyanolyan fontos számomra a boldog családi háttér is.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
A magyar néphagyományok megőrzése és művelése. Heti rendszerességgel táncolok és oktatom a magyar néptáncot a lelkes fiataloknak.

 

Mentori bemutatkozásom:
I. éves PhD hallgató vagyok a Semmelweis Egyetem I.Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján. Tavaly végeztem az orvosi karon, ahol már harmadéves koromban megkezdtem a kutatást, először az orvosi Biokémia Intézetben, majd az I.Sz. Gyermekklinikán is. Jelenlegi kutatási témám az újszülöttkori keringési elégtelenség kezelési stratégiáinak optimalizálása, amit egy randomizált klinikai vizsgálat keretein belül végzünk. Az orvoslás és a kutatás mellett nagyon fontos számomra a magyar néptánc és a népi hagyományok ápolása, az utazás és a külföldi kapcsolatok építése.

Mentorálási területek:
Talán leghasznosabb egy középiskolás diák mentorálása lenne (az ő szempontjából), hiszen a továbbtanulás előtt fontos lehet megismerni minél több szemszöget és szempontot.... Számomra legalábbis jó lett volna, ha egy frissen végzett orvos/orvostanhallgató meséli el az élményeit, a lehetőségeket és az esetleges nehézségeket. Amiben tudnék tehát segíteni, az a tapasztalatok átadása, az egyetemi élet lehetőségeinek megmutatása, a kutatási élmények és előadói fortélyok ismertetése.
Mivel életem másik részét a néptánc teszi ki, szívesen átadom azon tapasztalataimat is, hogy hogyan lehet az időbeosztás jó megszervezésével egyszerre több fronton is teljesíteni és megfelelni az elvárásoknak.

Csoportfacilitátor