Dr. Gullai Nóra

29 éves
Budapest

Jelentkezésem célja
Több hasonló programban volt már lehetőségem részt venni és jellemzően rendkívül izgalmas, inspiráló társaságba kerültem ezek révén. Az így szerzett kapcsolatok, barátságok minden szempontból építő jellegűek.

Terveim a következő egy évre
Szakmailag számomra különösen vonzó lehetőségnek tűnik a program nemzetközisége, reményeim szerint szakterületem vezető munkacsoportjaival sikerül majd felvennem a kapcsolatot.

Amiben fejlődni szeretnék
Az én szakterületem az orvostudomány, azon belül a korszerű szülészet-nőgyógyászat és a magzati medicina áll érdeklődésem középpontjában, elsősorban ezeken a területeken szeretnék haladni tovább. A fentieken túl a nyelvi, prezentációs és üzletei életben lényeges készségek fejlesztése is célom.

A beválogatás legérdekesebb része
Az IQ-teszt és a személyes interjú volt a legérdekesebb.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Egészséges és boldog ember szeretnék lenni, aki teljes életet él. Bízom benne, hogy ehhez minden körülmény megadatik, a többi rajtam múlik.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Igyekszem rendszeresen mozogni, főleg teniszezem. Filmklubokba és moziba, koncertekre és színházba, néha kiállításokra járok. Utazgatok, ha adódik valami jó lehetőség. Imádok főzni és enni, a street foodtól a fine diningig mindenre kapható vagyok.

Mentori bemutatkozásom
Mentorként általános- és középiskolás, illetve kezdő egyetemista fiataloknak tudok segíteni pályaválasztás, felvételi felkészülés, tanulástechnika, karriertervezés témakörökben. Fontosnak tartom, hogy mentoráltjaimból ne szakbarbárok, hanem kiegyensúlyozott, boldog (és természetesen szakmailag kompetens) emberek legyenek, ezért szeretnék hangsúlyt fektetni a helyes időbeosztás és egészséges elvárásrendszer, megfelelő önismeret kifejlesztésére is.  

Előadás témái:
- terhelés és regeneráció a mindennapokban
- az önismeret szerepe a karriertervezésben
- hogyan menedzseld magad a felsőoktatásban

Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

A nyilvános beszéd működik

Számomra több szempontból volt kiemelkedően hasznos időszaka az "akadémián" töltött 12 hét a Templeton Programnak. Fejlesztette a nyelvi készségeimet és megtapasztalhattam, hogy a nyilvános beszéd működik. A nyilvános beszéd jó élmény, ha az ember tudja, hogy mit miért csinál, hogyan csinálja és természetesen, ha kellőképpen felkészült. Megtanultam, hogy mindannyian hasonló problémákkal küzdünk és azt is megtanultam, hogy ezek a problémák leküzdhetők.