Bodnár József

29 éves
Budapest

Junior Mentor

Jelentkezésem célja
Kíváncsiságból jelentkeztem. Szeretek érdekes emberekkel és életutakkal megismerkedni, és ezt hiszem, ez a program jórészt erről is szól.

Terveim a következő egy évre
Szakmai fejlődés, de nyitottnak maradni és megismerni más területeket is.

Amiben fejlődni szeretnék
Az akadémiai világon kívüli igények megértésében, tudománykommunikációban, ismeretterjesztésben.

A beválogatás legérdekesebb része
A pályázatom minden lépésében újra és újra végig kellett gondolnom és meg kellett fogalmaznom, mit is szeretnék.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Olyasvalakinek, aki olyan dolgokat is kipróbált már, amit húsz évvel ezelőtt el sem tudott képzelni.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Filmnézés, olvasás, bűvészet, utazás, beszélgetés.

Mentori bemutatkozásom:
Bodnár József vagyok, matematikus. Elméleti kutatással foglalkozom, de minden, a matematikával kapcsolatos alkalmazás érdekel. Gyakorlatilag a hobbimnak számít, hogy utánanézek mindenféle, számomra is új váratlan kapcsolódási pontnak a különböző tudományterületek között, és szívesen megosztom ilyen irányú érdeklődésemet másokkal is, tudománytörténeti jelentőségű sejtések megoldásának alapötleteitől és módszereitől kezdve a matematika fizikai, informatikai, biológiai alkalmazásain át a bűvésztrükkökig. Középiskolásként sokat versenyeztem, leginkább matematikából, de jártam fizika, kémia és helyesírási versenyen is. Az azonban nem volt kérdés, hogy az elméleti matematikus szakot válasszam. Később a doktori képzést is elméleti matematikából kezdtem, de igyekszem nyitott maradni minden matematikával és természettudománnyal kapcsolatos kérdésre.

Mentorálási területek, témák:
- természettudományok
- versenyzés (stressz, öröm, sikerek, kudarcok a versenyzés területén)
- pályaválasztás
- egyetemi szakválasztás
- fő érdeklődési terület kiválasztása

Előadás témái:
"A gondolkodás öröme" - Hogyan vezetnek elvont matematikai problémákra adott megoldások a legkülönfélébb területeken alkalmazható váratlan összefüggésekhez (középiskolás vs. egyetemista)?

Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

Beszélgetés egy kiválósággal: találkozás Csermely Péterrel

A Beszélgetés egy kiválósággal programsorozat keretében két másik társammal Csermely Péterrel sikerült találkoznom egy hangulatos kávéházban. Már a hivatalos kezdet előtt nagy élmény volt a többiekkel beszélgetni, már ekkor körvonalazódott, hogy annak ellenére, hogy különböző területeken tevékenykedünk, hasonló dolgokat és értékeket tartunk fontosnak, többek között az oktatást, ismeretterjesztést, a társadalom figyelmének felhívását. Ez aztán még inkább előjött Csermely Péter megérkezésével.