Bényei Éva Bernadett

21 éves
Debrecen

Junior Mentor

Jelentkezésem célja
Szerintem ez egy kihagyhatatlan lehetőség, amely nagyban hozzájárulhat szakmai és személyiségbeli fejlődésemhez, továbbá segíthet megtalálni a válaszokat a jövőmmel kapcsolatos kérdéseimre.

Terveim a következő egy évre
Tanulmányaim és a kutatás folytatása mellett szeretném minél több embernek megmutatni miért fertőzött meg a tudomány világa, és ezt miért nem bántam egy pillanatig sem.

Amiben fejlődni szeretnék
Szeretnék fejlődni szakmai és kommunikációs területeken, koncentrálva arra, hogy a komfortzónámból is kilépjek. Továbbá tervezem felfrissíteni a nyelvtudásomat is.

A beválogatás legérdekesebb része
A vártnál sokkal kellemesebb és barátságosabb hangulatban telt a személyes interjú, ahol igazán éreztem, hogy a program valóban segíteni tud a bekerült fiatalok szárnypróbálgatásaiban

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Orvosként, aki a legaktuálisabb tudományos és klinikai kérdésekre keresi a válaszokat egy nemzetközi csapatban, mindamellett, hogy boldog a családi életem. 

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Szeretek lelkes emberekkel vitaesteken részt venni, ahol így a legkülönbözőbb témákban ismerhetek meg új nézőpontokat és mondhatom el a véleményem.

 

Mentori bemutatkozásom:
Másodéves orvostanhallgató vagyok, aki immár 7. éve foglalkozik a tudományos kutatás valamely formájával. Ez idő alatt a konyhai kísérletektől eljutottam az élelmiszerkémiáig, majd a világító baktériumok világán keresztül az őssejtekig és az idegrendszerig. Eddigi projektjeimnek köszönhetően a világ számos országában járhattam nemzetközi diákkonferenciákon és rendkívül megtisztelő elismerésekben részesültem, mint például az Év természettudományos felfedezettje cím (2013) vagy épp az, hogy beválasztottak a La femme Magazin 50 tehetséges magyar fiatalja közé. 
A rengeteg támogatást, amit kaptam, szeretném valahogy én is továbbadni, többek közt ezért is kezdtem aktívan tevékenykedni a Kutató Diákok Országos Szövetségében, ahol alelnöki, elnöki illetve ügyvezető elnöki feladatokat láttam el illetve csatlakoztam a Nők a Tudományban Egyesület által létrehozott Lányok Napja nagyköveti hálózatához is. Próbálok minden lehetőséget megragadni, hogy megmutassam szerintem miért fantasztikus dolog a tudomány és miért nem bántam egy percig sem, hogy engem "megfertőzött".

Mentorálási területek:
Elsősorban olyan középiskolás diákkal tudnék érdemben foglalkozni, aki érdeklődik az orvostudomány vagy a természettudományok valamelyik területe iránt. Eddigi tapasztalataim alapján úgy vélem, hogy tudnám segíteni abban, hogyan is lehet még az egyetem megkezdése előtt kutatni, mire érdemes odafigyelni és milyen lehetőségek járnak mindezzel. Szerintem nagyon fontos, hogy az érdeklődő tehetségek kapjanak információkat arról, merre lehet elindulni, hogy igazán kipróbálják magukat és remélem ebben tudnék én is segíteni a mentoráltamnak.

Előadás témái:
Cím: Konyhai kísérletektől a genetikáig és tovább 
Téma: kutatás középiskolás korban, igény szerint a tudományos oldalra vagy az ezzel járó lehetőségekre koncentrálva
Korosztály: elsősorban középiskolásoknak, de akár az általános iskola végén lévő diákoknak is érdekes lehet

Csoportfacilitátor