Balogh Ádám

17 éves
Budapest

Jelentkezésem célja
A mindennapi tevékenységem (önkéntesség, kémiai előadások megtartása, vezetői szerepkör) során használt képességeimet szeretném fejleszteni. Szeretem a kihívásokat, megmérettetni magam.

Terveim a következő egy évre
Cél az egyetem, lehetőségeim szerint külföldön. Kémiai és idegen nyelvi tudásomat bővíteni, vegyipari kutatásban részt venni, ezenfelül továbbra is szeretném folytatni karitatív tevékenységeimet.

Amiben fejlődni szeretnék
Előadói képesség, prezentációkészítés, karrierépítés, önmarketing.

A beválogatás legérdekesebb része
Az intelligenciát, kreativitást, motivációt, memóriát felmérő, sokrétű kérdést kaptam. Voltak önismereti és képességeimet felmérő feladatok, melyek eredményéről visszacsatolást is kaptam.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Vezető kutató mérnök. Sok publikációval, érdemleges felfedezésekkel.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Szívesen szélesítem látókörömet. Nemcsak kémiával foglalkozom kiemelten, hanem az egészségügy, pszichológia, más nyelvek, kultúrák megismerése is nagy örömöt szerez számomra.

Csoportfacilitátor
 
 
Kapcsolódó hírek

Kétdimenziós kémia

2017 januárjában jelent meg az "AKI kíváncsi kémikus" című krónika, Az Anyag- és Környezetkémiai Intézet 2016-os nyári táborának emlékkönyve. Az Anyag- és Környezetkémiai Intézet (AKI), a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont (MTA TTK) egyik intézeteként működő, önálló kutatási koncepcióval és gazdálkodási jogkörrel rendelkező kutatóhely. 

A tudományos krónikában Balogh Ádám Junior Templeton Fellow cikke is megjelent "Kétdimenziós kémia" címmel. 

Miért sárgulnak ősszel a levelek?

A januári DUE Tallózó magazinban jelent meg egy interjú Balogh Ádám Junior Templeton Fellow-val, aki a kémia területén való tevékenykedéseiről, Antocián nevű YouTube csatornájáról, jövőbeli terveiről mesélt. 

"Vegyészmérnök szeretnék lenni, még nem tudom, melyik területen, hiszen mindegyiknek megvan a maga szépsége. Érdekes dolgokat lehet alkotni, amikkel az egész társadalmat meg lehet változtatni..."

Tovább a teljes cikkre

Látványos kémiai bemutatók októberben

Balogh Ádám Junior Templeton Fellow-nk október folyamán a XVI. Szerb Antal Gimnáziumban három alkalommal is bemutatta látványos kémiai kísérleteit, Stewart Péter előadótársával együtt. A közösen kialakított látványos bemutatósorozatot azzal a céllal indították el, hogy a fiatalok megszeressék, megérthessék a kémiát olyan kísérleteken keresztül, melyek látványosak, érdekesek és nem feltétlen láthatóak tanítási keretek között. 

Kémiai lángelme - Balogh Ádám, a Szerb Antal Gimnázium tanulója Templeton Fellow

Balogh Ádám, a Szerb Antal Gimnázium tanulója már több ízben bebizonyította, hogy érdemes a XVI. kerület Ifjú Tehetsége címre, amit 2014-ben nyert el. Barátjával, Stewart Péterrel országszerte tartanak kémiai előadásokat, április 22-én pedig ellátogattak az Arany János Általános Iskolába. Mindezek mellett a még csak 17 éves tudós bekerült a Magyar Templeton tehetséggondozó programjába is.

– Lassan három éve tartotok előadásokat. Csak iskolákban lehet veletek találkozni?