Bálint Karola

19 éves
Csongrád

Junior Mentor

Jelentkezésem célja
Nagyon jókat hallottam a programról, és a leírás alapján én is úgy láttam, hogy egy nagyon jó lehetőség. Fontos, hogy megragadjuk az ilyen lehetőségeket.

Terveim a következő egy évre
Szeretném fejleszteni a kommunikációs készségemet, angol nyelvtudásomat, többet megtudni a vállalkozásokról, az egyetemen jól teljesíteni, és az ottani kutatásokban még aktívabban részt venni.

Amiben fejlődni szeretnék
Szívesen indítanék saját vállalkozást, az ehhez szükséges készségeket szeretném elsajátítani, illetve a kommunikációs, előadó képességemet fejleszteni.

A beválogatás legérdekesebb része
Mi magunk dönthettük el, hogy mivel szeretnénk majd foglalkozni az elkövetkező egy évben. Nagyon jó dolognak tartom azt, hogy személyre szabott programok lesznek.

Ilyennek képzelem magam húsz év múlva
Remélem, hogy sikerülni fog egy vállalkozást indítanom, ami 20 év múlva már viszonylag stabil lábakon áll majd, és ezzel segíteni tudok sok emberen.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim
Szívesen utazok külföldre és ismerek meg más kultúrákat. Ezen kívül szívesen túrázok, vagy ha passzívabb kikapcsolódásra vágyom, akkor olvasok.

Mentori bemutatkozásom:
Jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen programtervező informatika szakon tanulok. 12 éves koromban kezdtem el programozni, az informatika több különböző ágát is kipróbáltam, foglalkoztam például robotikával, Android alkalmazásfejlesztéssel, algoritmizálással. Nagyon szívesen átadom másoknak az eddig szerzett tapasztalataimat, és mesélek arról, hogy milyen csodálatos dolgokat rejt magában az informatika világa.

Mentorálási területek:
Inkább személyes mentor lennék. Legszívesebben egy tizenéves Fellow-t mentorálnék, aki érdeklődik az informatika iránt. Ha még bizonytalan a pályaválasztás terén, szívesen bemutatom neki az egyetemet Szegeden, mesélek neki, hogy az informatika szakon miket tud tanulni, milyen lehetőségei vannak. Mivel középiskolában robotokat is sokat programoztam, a robotika világát is szívesen bemutatnám neki, ha érdekli. Ezen kívül alap szintű Android fejlesztést is tudnék tanítani, vagy különböző algoritmusokat, amik például a programozás OKTV-hez hasznosak lehetnek. Ha esetleg egy lány mentoráltat kapok, akkor mesélnék neki arról, hogy milyen lányként informatikusnak lenni, bíztatnám, hogy nem kell tartania attól, hogy ez egy nagyon fiús szakma. Valamint, mesélhetek neki a saját projektjeimről, és a versenyekről, amiken részt vettem. Ha van egy jó ötlete, tudok neki tanácsokat adni, hogy milyen jó versenyek, pályázatok vannak, ahol elindulhat a projektjével, és mire kell odafigyelnie, hogy sikeres legyen.

 

Csoportfacilitátor