Tagányi Barbara

Coach, szupervizor, közgazdász, tanító

Kapcsolódó hírek

LÁTOGATÁS A GENFI CERN-BEN EGY FELLOW SZEMÉVEL: IMRE ALEXANDRA

2016. november 13-15. között azon szerencsések között voltam, akik részt vehettek egy, a Templeton program által szervezett kiránduláson, melynek úticélja a svájci CERN volt. Habár főleg biológiával foglalkozom, mindig is vonzott valamiért a részecskefizika, illetve szerettem volna közelebbről megismerkedni a többi Fellow-val, így izgatottan néztem a következő pár nap elé.   

Előadói élmények a Templeton Talks-ról

Nagy élmény volt előadóként részt venni a Templeton Talks III. estéjén, amikor is a biotechnológia és a tehetséggondozás összefüggéseiről tartottam előadást. Célom az volt, hogy a hallgatóság betekintést nyerjen a biotechnológia tudományos hátterébe, valamint szerettem volna megértetni a hallgatósággal azt, hogy mennyire fontos, az, hogy tudatában legyünk az életünk során betöltött szerepünkkel/szerepeinkkel, ami egy általános motivációt adhat a mindennapok során.

Az informatika és a programozás jelene és jövője

Előadás a szentendrei AGY Tanoda Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában

Vámi Tamás Álmos előadása a CERN működéséről

Szeptember 23-án délután Vámi Tamás Álmos tartott előadást a CERN kutatóintézmény működéséről. Tamás középiskolás korától folyamatosan kutat a kémia és fizika területén, nemzetközi konferenciákra jár, ahol nem csak hallgatóság, de mint az eredményeit bemutató előadó is rendszeresen szerepel. Emellett két éven át a Magyar Fizikushallgatók Egyesületének elnöke volt, ugyancsak két éve a Milestone Intézet mentora. Előadásának legfőbb oka, hogy az elmúlt 4 évben több CERN-es projektben is dolgozott az MTA Wigner FK Részecske- és Magfizikai Intézet ifjú munkatársaként.

Amgen Scholars Alumni Konferencia - Élmények Cambridge-ben   

Idén Európában első alkalommal rendezték meg szeptember 3-án Cambridge-ben az Amgen Scholars Alumni Konferenciát. Az Amgen a világ egyik vezető biotechnológiai vállalata. A cég küldetéséhez tartozik a jövőbeli kutató generáció inspirálása, ezért az Amgen Foundation-nel karöltve megalapították az Amgen Scholars Programot. A program Európában évente 100, a világ minden tájáról érkező egyetemi hallgatónak biztosít 2 hónapos kutatói tréninget a kontinens legkiemelkedőbb intézményeiben (Pasteur Intézet, Cambridge University, Karolinska Institute, LMU München, ETH Zürich).