dr. Suhajda Csilla Judit

Emberi erőforrás tanácsadó és jogász vagyok, felsőoktatásban dolgozom (SZIE), pályaorientáció, karriermenedzsment, tanácsadás a fő területem. Szabadidőmben szabadúszó tréner vagyok, illetve oktatási és munkaerőpiaci kutatásokban veszek részt.

Kapcsolódó hírek

A segítségnyújtás nincs helyhez kötve

2016. telén a Magyar Templeton Program keretében arra vállalkoztunk, hogy egy olyan társadalmi problémára próbáljunk megoldást találni, ami zavar bennünket. Csoportunk minden tagja elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás fontossága irányában, ezért számtalan jó ötlet, kezdeményezés jutott eszünkbe a számos beszélgetés, találkozó során. A remek projekttervek megvalósításában csak két dolog szabhatott határt: számos elfoglaltságunk miatti idő szűkössége és a fizikai távolság lakóhelyünk között.

A nyilvános beszéd működik

Számomra több szempontból volt kiemelkedően hasznos időszaka az "akadémián" töltött 12 hét a Templeton Programnak. Fejlesztette a nyelvi készségeimet és megtapasztalhattam, hogy a nyilvános beszéd működik. A nyilvános beszéd jó élmény, ha az ember tudja, hogy mit miért csinál, hogyan csinálja és természetesen, ha kellőképpen felkészült. Megtanultam, hogy mindannyian hasonló problémákkal küzdünk és azt is megtanultam, hogy ezek a problémák leküzdhetők.

Előadói szerepben a Templeton Talkson: Farkas Dezső

Örömmel értesültem róla, amikor a Magyar Templeton Program jelezte, hogy lehetőséget kapok a harmadik Templeton Talks és Networking Day-en előadói szerepben is részt venni.

Megdobbant bennem a mérnökszív

A CERN-be való látogatás mindhárom napja nagyon jól telt. Utazás közben végig beszélgettem a Fellow-kkal és kísérőinkkel, jó volt többüket megismerni, eszméket cserélni, és nem utolsó sorban nagyon élveztem, hogy ismét Svájcban lehetek. A többiekkel való beszélgetésekből rengeteg tanultam, hiszen a leendő arab filológustól a mérnökig mindenféle érdeklődésű Fellow volt a csapatban. Véleményem szerint sok szempontból ez van olyan fontos, mint az, amit a részecskefizikáról tanultam.

Önkéntesként Rióban - Élménybeszámoló az olimpiáról

Feledhetetlen élmény volt számomra, hogy 2016. augusztusában részt vehettem a nyári olimpiai játékokon, mint önkéntes. A két éves beválogatási folyamat eredményeként kaptam arra lehetőséget a brazil szervezőktől, hogy a médiaszektorban dolgozhassak. Nagyon hálás vagyok a Magyar Templeton Programnak, hogy támogatásukkal lehetővé tették számomra a kiutazást és az életre szóló tapasztalatszerzést.