Bíró Zsolt

Érdeklődési területem az egyetemi munkám során a munka- és pályatanácsadás, míg a gyakorlatban leginkább intellektuális és sporttehetségekkel foglalkozom.

Kapcsolódó hírek

Látványos videómontázs a svájci útról

Fiatal tehetségünk, Forgács Benjámin Junior Templeton Fellow egy látványos videómontázsban foglalta össze a novemberi CERN látogatáson szerzett élményeit.

Tovább a videómontázsra

Látogatás a Genfi CERN-ben egy fellow szemével: Fábian Armin Vincentius

"Vasárnap késő délután érkeztünk Genfbe, ahonnan északra, a francia-svájci határon helyezkedik el a CERN. Először érdemes tisztázni, hogy milyen kutatóközpontról is van szó. A CERN nem más, mint az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a részecskefizikai kutatások európai szervezete, a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma, a Nagy Hadronütköztető (LHC) és a World Wide Web (WWW vagy röviden Web) születési helye..."

Fábian Armin Vincentius Junior Templeton Fellow-nk az alábbi blogbejegyzésében számol be a novemberi CERN látogatásról. 

Hírek Fellow-któl az ECHA hivatalos kiadványában: Fábián Ármin Vincentius

Az ECHA (European Council for High Ability) hivatalos kiadványának aktuális számában megjelent Fábián Ármin Vincentius Junior Templeton Fellow-nk cikke, melyben a "Youth Platform of the European Talent Support Network" nevű európai hálózathoz kapcsolódó elmúlt bő féléves személyes tevékenységeiről számol be. 

A teljes cikk lejjebb olvasható.

Fellow-k is részt vettek a II. Versenyképes Oktatás konferencián

A versenyképes oktatás megteremtéséről rendezett konferenciát az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016. október 11-én, Budapesten az Akvárium Klubban. A konferencián 6 tanuló, valamint 2 pedagógus a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumot képviselve vehetett részt.

A LEAF Leadership Summer Camp 2016 egy Fellow szemével: Varga Imre

A Templeton tehetséggondozó program segítségével három hetet tölthettem Pozsonyban a LEAF Academy által szervezett nemzetközi táborban. A LEAF egy Szlovákiában működő tehetséggondozó program, amely a fiatal tehetségek fejlesztésére fókuszál, annak érdekében, hogy képesek legyenek a jövőt építő, hatékony megoldásokat találni a világot foglalkoztató mindennapi problémákra.